Spring til indhold

Turistfælder

Generelt er Budapest en tryg by at færdes i, men man bør selvfølgelig udvise sund fornuft. Læs mere i "Velkommen til Ungarn"-brochuren, som du kan hente under links nedenfor.

Budapest har et stort udbud af restauranter og natklubber, hvor man kan forvente at få en god oplevelse. Dog er der visse natklubber og restauranter, som danske turister ofte klager over. Der har været eksempler på, at danske turister har været udsat for usædvanligt store regninger, vold og tilbageholdelse (f.eks. tilbageholdes et medlem af gruppen på restauranten, mens resten tvinges hen til en hæveautomat). Mange af disse steder er at finde i distrikt V tæt på gågaden Váci utca.

På den amerikanske ambassade er det muligt at finde yderlig information omkring disse forhold:

Den Amerikanske Ambassade

Andre ting man generelt bør være opmærksom på er:

Besøg på restauranter

Sørg altid for at være klar over, hvor meget din ret koster, før du bestiller den. Hvis restauranten ikke har priser på sit menukort, forlad da stedet. Det er også vigtigt, at du ikke slipper dit kreditkort ud af syne. Du kan f.eks. bede om få terminalen bragt til bordet.

Køb af drinks

Nogle steder vil lokale personer opfordre dig til at byde dem på en drink. Afslå venligt, ellers vil personalet efterfølgende præsentere dig for en stor regning. En god tommelfingerregel er at du betaler efter hver drink.

Taxa

Benyt ikke taxaer som ikke er en del af et taxaselskab: de bør have et telefonnummer og ordet ”taxi” skrevet udenpå taxaen, gule nummerplader og et taxameter.

Lad ikke tilsyneladende hjælpsomme taxachauffører eller lokale lokke dig ind på en beværtning, de anbefaler. De vil ofte modtage betaling for at bringe ”ofre” ind på det pågældende sted.

Lommetyve

Pas på dine værdigenstande. Det gælder navnlig på steder, der ofte besøges af turister, på sporvognene 4 og 6 samt metroen.

Turistpolitiet

Hvis uheldet alligevel er ude og du bliver offer for nogle af disse svindelnumre eller andet, kontakt da turistpolitiet for at få anmeldt hændelsen.

Sütő utca 2
Budapest, V district
Tel. 00 36 1 438 8080 
Åbningstider 00.00-24.00