Spring til indhold

Tyveri/røveri og mistede dokumenter

Her kan du læse om hvad du skal gøre hvis du mister eller får stjålet penge og vigtige dokumenter.

Hvis du mister/får stjålet..

Penge

Pas godt på dine kreditkort - og vær forsigtig, når du bruger dem. Mister du dit kreditkort eller dine penge - og har du ikke mulighed for at arrangere en almindelig bankoverførsel eller en overførsel via et pengeoverførselsbureau - kan Den Danske Ambassade i Budapest hjælpe med en pengeoverførsel. Men kun til brug for hjemrejse og kun, hvis der er nogen i Danmark, der vil lægge ud for dig. Det kan være din familie, venner, din bank, dit forsikringsselskab eller din arbejdsgiver, som må indbetale det beløb, du har brug for, til Udenrigsministeriet i København. Når ambassaden eller en fra Udenrigsministeriet har fået sikkerhed for beløbet, får du pengene udbetalt i lokal valuta. Denne service koster 780 pr. påbegyndt time.

Danske kreditkort kan spærres hos Pengeinstitutternes Betalings Service, PBS, på telefon (+45) 4489 2929 (døgnåbent) eller via din bank. Husk at foretage en politianmeldelse.

Kontakt: Western Union (money transfer)
+45 8001 0711

Flybillet, sygesikringskort o.a.

Husk at henvende dig på den lokale politistation for at anmelde dine dokumenter som stjålne eller bortkomne – og husk at få kvittering fra politiet. Ambassaden og dit forsikringsselskab skal bruge politianmeldelsen.

Du kan kontakte det engelsktalende turistpoliti på telefon +36 1 438 8080.

Ved personlig henvendelse:
Sütö utca 2
Budapest, V distrikt.

Åbningstider: 08:00-20:00
Telefon: +36 1 318 8718