Spring til indhold

Ungarn som marked

Den ungarske økonomi fortsætter med at producere positive tal. Arbejdsløsheden er en af de laveste i EU og fra 2018 forventes en høj økonomisk vækst på cirka 4 %.

Ungarn er et relativt åbent marked med over 40.000 udenlandsk ejede selskaber. Disse investeringer udgør i Ungarn en stor andel indenfor  sektorer som produktions, telekommunikation, finans, detail og energi.

De førende danske virksomheder i Ungarn inkluderer Abacus Medicine, Balyfa, Carlsberg, Coloplast, Danfoss, DSV, Grundfos, Hartmann, ISS, Jysk, Lego, Novo Nordisk, Nilfisk, Pandora, Rockwool, Tiger, Velux, Vestfrost, Xellia.

Hvad er årsagen bag denne succeshistorie? Svaret er dels Ungarns centrale beliggenhed og fremragende infrastruktur for transport, logistik og telekommunikation. Forhold, der gør Ungarn til en gunstig destination blandt udenlandske investorer. En anden af
Ungarns styrker er den velkvalificerede arbejdsstyrke til relativt lave lønomkostninger. Ungarn tilbyder også en simpel og lav selskabsskat (9 procent) samt en flad personlig indkomstskat på 15 procent. Samtidig har vedvarende vækst og stigning i offentlige- og private investeringer skabt mangel på arbejdskraft og udgør en udfordring i flere sektorer.

Danske datterselskaber i Ungarn beskæftiger omkring 15.000 mennesker. I den seneste tid, har flere danske virksomheder fokuseret på innovation og forskning. Foss A / S har bl.a. etableret faciliteter i Pécs og Xellia Pharmas forskningslaboratorier ekspanderer i Budapest.